Sunday, January 4, 2009

5kg out 15 more to go

Aku dah hilang 5kg. Inci pinggang pun dah kurang dalam 2 inci. Pinggang dari 38dah jadi 35inci. Berat tak tau lagi. Bila lah agaknya nak beli weight scale ni.
So hari ni ada 2-3 org yg tau aku guna Herbalife dah tegur memang nampak kurang. Tak sabar nak kurus lagi dan tunggu orang lain pulak yang perasan aku dah kurus.
Lagi satu yang seronok nya hari ni kalau tengok dalam graf BMI yang Herbalife bagi, daripada obese aku dah jadi overweight. Yeah walaupun still overweight tp seronok sebab ada pengurangan. Memang dengan Herbalife ni badan jadi cergas, nak bangun pagi-pagi pun senang.
So far aku dah try 4 dari 5 perisa Herbalife : Cappucino, Chocolate, French Vanilla & Tropical Fruit. So far semua ok , cuma Tropical je aku tak suka. Kalau campur dgn Vanilla boleh tahan lagi. Tapi kalau Tropical saje..memang tak sukanya. Campur dgn Choc oklah. So kena habiskan jelah stok yg ada dulu. Lepas tu cont beli the other 3 flavors je. Strawberry tak kot, sebab takut tak lalu juga. Fruity sgt.
Kadang-kadang rasa boring jugak amik Herbalife hari-hari tapi coach aku pesan, kalau boring cuba campur dgn bahan2 lain mcm oat ke, soy milk ke. So far aku mmg maintain dgn plain water je..for faster result...hehehe.
Dgn Herbalife pun dah ajar aku jadi seorg yg suka berjimat. Yelah, bila pikir nak kena beli stok herbalife, expenses kat bahagian lain kenalah slow down sikit. Masa kat office mmg tak belanja sebab bfast and lunch on Herbalife. Dinner jelah kat rumah. Ha..tu lauk kena beli kat kedai or pasar. So masak sendiri boleh control sikit nak masak apa kan? Ingat malam ni nak masak sup yg macam aku makan kat Black Canyon East Coast Mall ari Sabtu tu. Sedap sangat. Even though agak mahal dari kebiasaan, masa tu me, hubby dan 2 anak kami makan for lunch+dinner, total RM39.90. Tapi puas hatilah sebab my boy, Afiq yg susah makan tu, makan banyak sgt kat situ. So lain kali blh pergi lagi. Once a month bolehle.
Anyway, right now kena maintain dgn Herbalife, sacrifice social time during lunch hour with my colleagues. Ada gak yang terasa bila dah lama tak makan sekali. Tapi nak buat macamana, kan? Terpaksa untuk kebaikan kepada diri sendiri juga.

Penafian Tuntutan Ahli Bebas Herbalife

Disertakan Jenis-jenis Penafian Tuntutan dalam semua post blog Coach Bebas Herbalife Aziera Yazid:-

1. Kesemua Gambar Testimoni Atau Keberkesanan Produk:

"Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza"

2. Kesemua Gambar Gaya Hidup Atau Pendapatan:

"Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata."

3. Kesemua Imej-Imej Produk Herbalife:

"Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit."

Coach Herbalife

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...