Coach Herbalife

Thursday, March 24, 2011

Dulu, kini dan selamanya...

This time aku nak share gambar aku dengan suami tercinta yang sebenarnya dah lama patut aku scan dan upload.

Ini gambar nikah kami. (Tolong hiraukan kualiti gambar kerana ini hanya scanned picture dari dalam album dan waktu kami kahwin 8 tahun yang lalu belum ada lagi digital camera atau album digital yang canggih manggih macam sekarang ni)

Ini pula gambar kami masa dinner syarikat kami bekerja (Ya, saya dan suami bekerja dalam satu syarikat yang sama (^^ )


Adakah anda perasan, baju dinner yang dipakai itu adalah sama dengan baju yang aku pakai masa nikah? Memang gembira betul sebab baju tu masih elok.

Oh ya, jangan ingat yang aku sentiasa kurus sebelum aku kahwin tau....

Ini pulak gambar kami berdua sebelum berkahwin, masa belajar sama-sama di US dulu. (Bukan senang tau nak tunjuk gambar ni kat public)


Nampak tak betapa gemuknya aku dan betapa kurusnya suamiku dulu?

Alhamdulillah. Suamiku yang tercinta menerima aku seadanya, masa susah & senang. Masa gemuk & kurus & gemuk balik & sekarang ni sudah kembail kurus semula.

Oh ya, lupa nak bagitau yg berat aku sekarang, sama dengan berat aku masa kahwin dulu. dan InsyaAllah, suatu masa nanti berat aku akan turun dengan lebih banyak lagi.

Lupa juga nak beritahu yang aku kurus masa kahwin disebabkan pil diet (dengan aturan dan nasihat doktor) dan juga intensive aerobics & joggings. Macamana aku naik lepas kahwin, that's a whole different story, yg mana aku akan cerita di masa dan tempat yang lain ha ha.

Sebelum aku lupa nak beritahu, semua orang cakap yang kami nampak jauh lebih baik sekarang, daripada masa kami muda-muda dan sebelum kahwin dulu. ^^

Harapan aku cuma satu, semoga kami kekal bahagia ke anak cucu :D

Tuesday, March 8, 2011

Bekalan setiap hari

Inilah bekalan aku ke pejabat setiap hari:-

1 botol air 2L air kosong
+
2 botol air 1L
=
4Liter air kosong

1 Liter untuk bancuh shake, 1 liter untuk bancuh teamix dan 2L untuk dihabiskan dari pukul 8:30pagi hingga 5:30 petang.

In case air tu tak mencukupi, ada beberapa botol lagi air mineral di pejabat untuk tujuan contigency dan juga kalau ada kawan-kawan yang terputus bekalan air.

Alhamdulillah, dengan adanya penapis air di rumah, lebih mudah untuk membawa bekalan air ke pejabat. Tak perlulah cerita penapis air jenis apa kan, semuanya bagus. (Kecuali kalau Herbalife ada jual penapis air, then barulah best nak cerita, kan?)

Lagipun, kita kena kurangkan pembelian dan penggunaan botol air mineral, untuk mencegah pencemaran dan mengurangkan sampah di dunia ini.

Rutin setiap hari:-
  • Shake for breakfast di rumah.
  • Shake for lunch
  • Shake for mid-afternoon snack(waktu minum petang)
  • Normal meal for dinner at home.
Sentiasa berusaha untuk mengekalkan rutin ini setiap hari untuk mendapat result yang terbaik!

Saturday, March 5, 2011

Kenapa Herbalife? Kenapa sekarang?

Kenapa anda perlu menggunakan produk Herbalife sekarang?

Kenapa and perlu menceburkan diri dengan perniagaan Herbalife?

Bagaimana Herbalife boleh membantu anda dan orang lain?



Hubungi saya untuk mengetahui bagaimana untuk bermula dengan Herbalife.

Thursday, March 3, 2011

Blog terbaikkah?



Orang lain tidak akan dapat merasakan apa yang aku rasa apabila menerima mesej dalam Facebook daripada seorang pengguna Herbalife yang tidak kukenali, siang tadi. Mesej yang disampaikan cukup ringkas tapi sungguh memberi kesan bermakna kepada aku hingga kini.

Dalam mesej itu dinyatakan bahawa pengirim mesej itu merasakan bahawa blog ini adalah (aku quote)
"Blog Herbalife dalam Bahasa Malaysia terbaik"

Alhamdulillah, aku sungguh bersyukur apabila menerima komen seperti itu.

Aku bersyukur apabila apa yang tulis dalam blog sedikit sebanyak berjaya meningkatkan motivasi orang lain.

Aku sangat bersyukur apabila informasi yang aku sharekan disini dapat dijadikan panduan oleh orang lain.

Walaupun aku telah beberapa kali menerima komen yang baik mengenai blog ini, tetapi komen tadi paling memberikan kesan kepada aku. Ini telah meningkatkan semangat untuk aku terus menulis dan berkongsi maklumat dalam blog ini.

Ini kerana, apabila kita menulis dengan ikhlas, orang lain akan dapat rasakan keikhlasan diri kita. Apabila kita tulis terus dari hati, maka dapatlah orang lain membaca isi hati kita.

Tujuan aku menulis blog ini adalah untuk menceritakan pengalaman aku menggunakan produk Herbalife, kesan dan perubahan yang aku alami setelah menggunakan produk ini. Aku juga ingin menyampaikan cara yang betul seseorang untuk  menguruskan berat badan.

Syukurlah sekiranya blog ini sedikit sebanyak telah membantu orang lain mengenali produk Herbalife yang hebat ini. Syukurlah sekiranya produk ini telah mengubah hidup orang lain. Semoga lebih ramai orang menggunakan produk ini dan mengetahui kebaikan yang diberikan.

Sekiranya anda masih mencari-cari lagi produk yang sesuai untuk menurunkan berat badan, menaikkan berat badan, atau untuk mengekalkan berat badan, Herbalife adalah jawapannya.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...