Monday, December 28, 2015

Cara Sihat Untuk Kurus Sebelum Kahwin

Dapatkan Cara Sihat dan Berkesan untuk Kurus Sebelum Kahwin

Adakah anda sedang dalam perancangan untuk melangsungkan perkahwinan dan ingin kurus sebelum kahwin?

Sudah cuba pelbagai cara tetapi masih tidak berjaya untuk turunkan berat badan?

Jangan risau! Anda mungkin masih mempunyai banyak lagi masa sebelum berjaya kurus sebelum kahwin. Beri masa sekurang-kurangnya 3 bulan untuk kuruskan badan, bergantung kepada bentuk badan anda sekarang.


Saya nak kurus sebelum kahwin

Saya pernah mengalami pengalaman yang sama nak kurus sebelum kahwin. Selepas balik dari pengajian Ijazah saya dari US, berat badan saya sangat tinggi hingga mencecah lebih dari 90kg. Nak timbang pun tak sanggup masa tu.

Gambar saya sebelum berkahwin dan ketika belajar di US
Oleh kerana bakal suami saya, iaitu suami saya sekarang merupakan seorang yang sangat kurus, saya tidak mahu kami nampak janggal di atas pelamin. Tentulah nak kahwin nanti saya mahu nampak cantik, kurus, dan sepadan dengan pasangan saya. Oleh itu, saya betul-betul bertekad untuk kurus sebelum kahwin.

Sebenarnya saya sudah lama mencuba pelbagai cara untuk menurunkan berat badan seperti berdiet sendiri, bersenam dan lain-lain lagi tetapi tidak berjaya. Atas desakan perlu kurus sebelum kahwin, sayamengambil keputusan untuk mengambil pil diet atau ubat kuruskan badan. Tetapi saya agak risau jika ada kesan sampingan dari ubat tersebut, jadi saya dapatkan pil diet dari doktor di sebuah klinik. Dengan pantauan daripada doktor setiap 2 minggu, saya berjaya turunkan berat menjadi 72kg ketika itu.

Saya dapat kuruskan badan dengan pengambilan produk kuruskan badan pil diet kerana ia menahan rasa lapar dan nafsu untuk makan. Saya tidak makan tengahari, mengambil kalori sangat rendah, berjogging dan beraerobik hampir setiap hari. Walaupun agak khuatir dengan bahan kimia dan ubat yang terdapat dalam pil diet itu mungkin memberikan kesan tidak baik untuk kesihatan saya untuk jangka masa panjang, saya tidak ada pilihan lain dan tidak faham cara sihat untuk kurus sebelum kahwin. Tidaklah saya tahu pada ketika itu bahawa menahan lapar menyebabkan metabolisme badan saya menurun.

Berjaya turunkan berat badan untuk berkahwin
Tapi, tahukah anda apa yang berlaku selepas saya kahwin?

Sebaik sahaja selepas kahwin berat badan saya naik secara mendadak. Oleh kerana target asal hanyalah mahu kurus sebelum kahwin, selepas kahwin berat badan saya naik bagaikan dipam-pam. Sehinggalah selepas saya melahirkan anak, saya hampir putus asa dengan masalah berat badan saya. Ketika saya masih menyusukan anak kedua, saya faham saya tidak boleh ambil pil diet semula, walaupun bagi saya itu sahaja pilihan untuk saya nak kurus.Saya mula risaukan kesan jika saya kurus dengan pil diet terutama kerana saya masih menyusukan anak.

Saya dah cuba pelbagai cara diet sendiri, diet tanpa makan nasi, bersenam secara bersungguh-sungguh dan lain-lain lagi tapi saya tahu bahawa saya tidak akan berjaya untuk melakukannya. Berat turun sangat perlahan, saya hadapi masalah susah buang air, dan tenaga juga berkurang. Akhirnya saya jadi cepat marah ketika menguruskan rumah tangga kerana kepenatan dengan lemak berlebihan dalam badan, selalu tidur pada waktu luang di pejabat, dan saya putus asa dengan bentuk fizikal saya.

Akhirnya saya bertemu dengan produk Herbalife.

Saya bertemu dengan produk Herbalife secara online dari internet, dan seorang Coach Turun Berat Badan yang sangat prihatin membantu saya untuk mencapai hasil yang saya inginkan. Dengan diet yang disediakan oleh Herbalife, saya rasa sangat mudah untuk dilakukan. Yang best sekali, saya boleh terus ambil makanan kegemaran saya termasuk nasi, saya rasa lebih bertenaga dan lebih ceria. Apa yang penting kesan Herbalife adalah selamat untuk saya yang masih menyusukan anak. Akhirnya dengan bantuan Coach Bebas Herbalife saya, saya berjaya turunkan 18kg daripada berat asal 92kg kepada 74kg!

Ketahui bagaimana saya dapat turunkan 18kg berat badan walaupun sibuk.

Gambar saya memakai baju nikah selepas 5 tahun berjaya turunkan berat badan dengan Herbalife

Kebaikan Herbalife ialah pelan pemakanan untuk kuruskan badan adalah sangat mudah diikuti. Yang paling penting sekali, apabila berjaya turunkan berat badan, saya dapat terus mengekalkannya. Selain itu kesan sampingan Herbalife semuanya positif dan saya terus mengamalkan diet Herbalife berkesan ketika mengandung dan berpantang dengan Herbalife anak saya yang ketiga. Kini pada usia hampir mencecah 40 tahun, saya rasa lebih cergas, bertenaga dan rasa lebih muda!

Jadi, persoalannya sekarang, jika anda nak kurus sebelum kahwin, adakah anda akan memilih penyelesaian yang bersifat sementara atau berkekalan? Adakah anda ingin terus kekal kurus walaupun selepas berkahwin, dan melahirkan anak?

Hubungi saya jika anda ingin memilih Herbalife untuk mendapatkan kesan kurus ketika berkahwin dan terus mengekalkan penurunan berat badan untuk jangkamasa panjang. Lantik Coach Turun Berat Badan anda sekarang!

Biar saya hubungi anda dengan mengisi borang di bawah:-


Nama:
Email:
No Telefon


atau hantar SMS/ Whatsapp  ke nombor 017-9360797


This HTML form was created by Freedback.

Thursday, December 24, 2015

Kempen 21dayshakechallenge: Makanan Sihat Untuk Diet

Ambil Makanan Sihat Untuk Diet Dalam Masa 21 Hari Dengan  Kempen #21dayshakechallenge



Apa itu Kempen 21 Day Shake Challenge

Kempen ini bertujuan untuk mengatasi masalah obesiti yang semakin serius di Malaysia sekarang. Berdasarkan kajian, 1 daripada lima orang dewada di Malaysia menghadapi masalah obesiti
Kaji Selidik Kesihatan dan Morbiditi Nasional (NHSM) 2011 yang dikeluarkan Kementerian Kesihatan pada tahun sebelumnya menunjukkan satu daripada lima orang dewasa di Malaysia menghidap diabetes.
Statistik itu telah meletakkan Malaysia di tangga ke-10 dunia dengan jumlah penghidap diabetes seramai 3 juta orang, jauh lebih tinggi daripada jangkaan Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) menjelang 2025 iaitu hanya kira-kira 800,000 orang.
Sementara itu, Majlis Pencegahan Obesiti pula menjangkakan Malaysia akan menjadi negara pertama di Asia Tenggara dengan pesakit kencing manis teramai pada 2017 dan tempat keenam di Asia Pasifik dari segi obesiti!
Sumber : http://www.utusan.com.my/rencana/malaysia-8216-juara-8217-obesiti-1.42810#sthash.kMVBSHUZ.dpuf
Masalah obesiti akan membawa kepada pelbagai masalah kesihatan seperti penyakit jantung, strok, tekanan darah tinggi, diabetes dan kanser.

Untuk membantu mengurangkan statistik obesiti di Malaysia, Herbalife telah memulakan kempen 21 days shake challenge untuk mengubah gaya pemakanan rakyat Malaysia kepada lebih sihat. Dalam kempen ini, peserta akan mengambil makanan sihat untuk diet iaitu Shake Herbalife selama 21 hari secara berturut-turut. Peserta juga dikehendaki post gambar shake Herbalife mereka setiap hari kepada media sosial atau kepada Coach Herbalife msing-masing.

Selain daripada mengambil makanan sihat untuk diet, peserta juga sentiasa akan mendapat maklumat dari masa ke semasa daripada Coach Turun Berat Badan masing-masing, mengenai kepentingan nutrisi dan cara pengambilan makanan sihat untuk diet yang betul. Dengan menggunakan maklumat yang diperolehi daripada Coach masing-masing, mereka akan mendapat kesan berterusan dalam jangkamasa panjang, dan berat yang telah berjaya diturunkan akan dapat dikekalkan. 

Kenapa ambil makanan sihat untuk diet ini selama 21 hari?

Kajian telah mendapat bahawa dengan melakukan tabiat baru selama 21 hari berturut-turut, seseorang akan dapat membiasakan dirinya melakukan tabiat itu dan terus melakukannya secara istiqamah.

Kenapa saya perlu sertai kempen 21 days shake challenge?

Anda perlu menyertai kempen ini jika ingin turunkan berat badan atau memperbaiki kecergasan diri. Anda boleh mengamalkan pengambilan makanan sihat untuk diet secara konsisten selama 21 hari. Dengan mengambil shake Herbalife selama 21 hari secara berturut-turut sebagai menu sarapan sihat, sesiapa yang menyertai kempen ini akan dapat membina tabiat baru mengubah pemakanan menjadi lebih sihat. Dengan cara ini peserta akan mendapat hasil yang baik sekiranya terus melakukan secara konsisten, dengan bantuan seorang Coach Bebas Herbalife.

makanan sihat untuk diet #21dayshakechallenge
#21dayshakechallenge Pusingan Pertama Coach Aziera Yazid


Sertai Kempen 21 day shake challenge ini sekarang dan dapatkan makanan sihat untuk diet anda selama 21 hari untuk hasil yang mengujakan!

Apa yang perlu dilakukan untuk menyertai kempen ini dan mendapat kesan turun berat badan yang berkesan? Ikuti langkah di bawah:-

  1. Hubungi mana-mana Coach Bebas Herbalife anda jika ada, atau lantik saya sebagai Coach Turun Berat Badan anda dengan menghubungi nombor 017-9360797 (Call/ Whatsapp/ Telegram)
  2. Dapatkan makanan sihat untuk diet iaitu shake Herbalife daripada Coach anda 
  3. Mulakan kempen 21-days shake challenge anda pada hari pertama anda menukar tabiat kepada makanan sihat untuk diet iaitu shake Herbalife.
Untuk maklumat lanjut, hubungi saya melalui email ke aziera@azierayazid.com atau nombor 017-9360797.

Tuesday, December 15, 2015

Keburukan Herbalife Selepas Turun Berat Badan

Mereka Yang Telah Turun Berat Badan Mengalami Keburukan Herbalife Ini

Adakah produk Herbalife dapat membantu untuk menurunkan berat badan? Sudah semestinya!
Tetapi, adakah anda tahu bahawa majoriti mereka yang telah berjaya turun berat badan dengan Herbalife akhirnya mengetahui keburukan Herbalife.

Apakah Keburukan Herbalife Yang Mereka Alami Itu?

Ramai yang komplen bahawa mereka sudah tiada baju untuk dipakai lagi! Baju dan ada semuanya longgar.

Kemudian, apakah lagi keburukan Herbalife?


Mereka menyesal kerana telah memberikan baju saiz kecil iaitu baju-baju lama mereka kepada orang lain. Ada yang sampai minta semula baju mereka kalau masih ada pada adik beradik atau kenalan rapat. Ada juga orang yang diberikan baju itu pun sudah tidak muat memakainya lagi, dan memulangkan semula kepada tuannya. Seronoklah bila dapat kembali pakai baju lama, kan? Sudah terbalik rupanya.

Mereka yang telah turun berat badan dengan Herbalife tidak pernah menyangka sebelum ini bahawa mereka boleh kurus semula. Ada yang telah pelbagai cara, tetapi tidak berjaya. Ada yang tidak menyangka dengan bertukar kepada sarapan sihat nutrisi Herbalife, mereka mampu menurunkan berat badan, kembali kepada bentuk badan yang lebih cantik, dan rasa lebih cergas dan bertenaga.

Jadi, keburukan Herbalife yang paling nyata ialah, anda terpaksa mengeluarkan wang untuk membeli baju baru, jika baju lama sudah tiada lagi. Sungguh menyedihkan, bukan?

Saya sendiri mengalami pengalaman kesan Herbalife yang sama selepas berjaya turun 18kg berat badan. Terpaksa selongkar balik baju sewaktu kurus ketika berkahwin dulu. Saya cuba untuk menyimpan baju yang sudah longgar ke dalam kotak, dengan harapan ingin memakainya jika mengandung. Tetapi rupa-rupanya keburukan Herbalife yang saya alami ialah, baju itu tetap longgar dan besar untuk dipakai walaupun ketika saya mengandung cukup bulan!


Jadi, jangan salahkan produk kurus Herbalife jika anda terpaksa membeli pakaian baru untuk nampak lebih cantik dan bergaya. Bersyukurlah kerana anda mungkin dapati bahawa pencarian baju adalah lebih mudah sekarang kerana sudah banyak pilihan yang sesuai dengan saiz terbaru anda.

Jika anda sanggup menghadapi keburukan Herbalife ini, hubungi saya untuk maklumat lanjut.

Coach Aziera Yazid telah berjaya turun berat sebanyak 18kg dan mengekalkannya selepas 7 tahun. Kini telah membantu ramai orang yang ingin turunkan berat badan dalam usaha mencapai berat badan dengan cara yang sihat, selamat, dan berkesan. Hubungi Coach Aziera Yazid sekarang untuk ketahui bagaimana beliau boleh membantu anda menurunkan berat badan dan mengekalkannya.

photo 
     

Tuesday, December 8, 2015

Kesan Herbalife: Berat Naik Selepas Berhenti?

Risau Mengenai Kesan Herbalife Selepas Berhenti Menggunakan Produk?

Kebelakangan ini, saya selalu menerima pertanyaan mengenai kesan Herbalife kepada pengguna yang berhenti daripada mengambil produk Herbalife.

Antara yang menjadi kerisauan pengguna ialah, berat mereka akan naik semula selepas berhenti daripada Program Turun Berat Badan Herbalife ini.

Sebelum atau selepas Herbalife?

Sebenarnya, berat badan akan naik semula jika kita tidak memahami fungsi sebenar produk Herbalife ini dan bagaimana ia dapat membantu kita dalam menurunkan berat badan. Anda boleh baca cara menurunkan berat badan dengan shake Herbalife di sini untuk lebih memahaminya.


Saya sendiri mempunyai begitu ramai klien yang berhenti daripada menggunakan produk ini selepas berjaya menurunkan berat badan. Selepas saya temui mereka lebih dari 1 tahun, saya dapati kebanyakannya masih lagi dapat mengekalkan berat badan dan lemak badan yang telah berjaya diturunkan. 

Walau bagaimana pun, anda boleh kekalkan kesan Herbalife turun berat badan hanya dengan syarat-syarat berikut:-

1. Makan di dalam jumlah kalori sebenar yang diperlukan oleh badan
2. Ikut segala tabiat pemakanan sihat dan seimbang seperti yang telah diajarkan oleh Coach Bebas Herbalife anda, walaupun sudah tidak mengambil apa-apa produk Herbalife
3. Terus mengamalkan aktiviti cara hidup sihat seperti bersenam secara kerap dan konsisten

Kesimpulannya, kesan Herbalife berat badan naik selepas berhenti minum bukanlah disebabkan produk Herbalife tetapi akibat pilihan gaya hidup anda sendiri. 

Pengurusan berat badan bukanlah hanya untuk mencapai berat tertentu tetapi merupakan usaha yang perlu dilakukan secara konsisten. Apa yang penting ialah anda mempunyai seorang Coach Turun Berat Badan dengan Herbalife yang berdedikasi membantu anda capai berat badan yang anda inginkan, dan seterusnya menasihati dan memberi panduan tentang cara hidup sihat sepenuhnya. Dengan mempunyai Coach yang berpengalaman dan berdedikasi, anda akan lebih memahami bagaimana produk Herbalife berfungsi dalam membantu menurunkan dan mengekalkan berat badan anda. Setelah mendapat bimbingan Coach Bebas Herbalife, anda tidak perlu risau lagi berat badan naik selepas berhenti menggunakan produk.

Berita baiknya ialah, Coach anda adalah kekal sampai bila-bila dan bersedia membantu anda sepenuhnya bila-bila masa anda bersedia.Oleh itu, jika anda ingin hasil yang terbaik dengan produk Herbalife, adalah penting untuk anda memilih Coach Turun Berat yang terbaik untuk diri anda.

Jadi, sebelum anda risau mengenai kesan Herbalife sekiranya anda berhenti menggunakan produk ini, apa kata anda hubungi Coach Aziera Yazid, atau mana-mana Coach Bebas Herbalife lain yang paling sesuai untuk anda sekarang, dan dapatkan nasihat dan panduan mengenai bagaimana produk Herbalife boleh bantu anda. 

Coach Aziera Yazid telah berjaya turun berat sebanyak 18kg dan mengekalkannya. Kini telah membantu ramai orang yang ingin turunkan berat badan dalam usaha mencapai berat badan dengan cara yang sihat, selamat, dan berkesan. Hubungi Coach Aziera Yazid sekarang untuk ketahui bagaimana beliau boleh membantu anda menurunkan berat badan dan mengekalkannya.

photo 
     


Penafian Tuntutan Ahli Bebas Herbalife

Disertakan Jenis-jenis Penafian Tuntutan dalam semua post blog Coach Bebas Herbalife Aziera Yazid:-

1. Kesemua Gambar Testimoni Atau Keberkesanan Produk:

"Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza"

2. Kesemua Gambar Gaya Hidup Atau Pendapatan:

"Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata."

3. Kesemua Imej-Imej Produk Herbalife:

"Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit."

Coach Herbalife

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...