Coach Herbalife

Saturday, July 22, 2017

Cara Minum Herbalife: Bolehkah Minum Shake Sebelum Tidur?

Ada Yang Nak Tahu Cara Minum Herbalife Sebelum Tidur?

Jika anda baru nak mula minum shake Herbalife, mungkin tertanya-tanya cara minum Herbalife yang betul.

Mula-mula sekali, pastikan anda dapat pelan pemakanan dan cara-cara minum daripada Coach Herbalife anda sebelum memulakan program kurus dengan Herbalife.

Jika anda tidak mempunyai Coach, anda boleh mendaftar dalam Program 21 hari Turun Berat Badan Online untuk dapatkan coaching sepenuhnya dari Coach Aziera Yazid.

Jika anda sudah mempunyai Coach tetapi tidak mendapat maklumat yang mencukupi, mungkin anda perlu minta secara terperinci dengan Coach anda. Selain itu, teruskan sahaja mengikuti topik-topik dalam blog ini kerana saya akan selalu update info-info berguna untuk anda.


Kali ini saya nak jelaskan mengenai salah satu panduan cara minum Herbalife yang sering saya dapat iaitu, bolehkah minum shake sebelum tidur?

Bagi yang ingin menurunkan berat badan, tentulah risau jika minum shake sebelum tidur berat badan naik. Sudah tentu lah kita tidak boleh ambil makanan berat sebelum tidur kerana akan menambahkan berat badan? Tetapi jika tiba-tiba rasa lapar di tengah malam, atau baru sahaja habis kelas senaman waktu malam, dan tak tahu nak makan apa, adakah shake Herbalife boleh membantu?

Jawapannya ialah, YA.

Shake Herbalife boleh diminum bila-bila masa sahaja, termasuklah sebaik sahaja sebelum tidur.

Untuk pengetahuan anda, bagi membekalkan nutrisi kepada badan dan bantu turunkan berat, kita perlu gantikan sarapan kita dengan sarapan sihat shake Herbalife Formula 1. Untuk lebih berkesan, kita campurkan protein tambahan Herbalife Formula 3 ke dalam shake tersebut.

Tetapi bagi memastikan kita turun dengan lebih banyak, dan turun cepat. Makan malam kita juga digantikan dengan shake Herbalife ini. Tidak kiralah pukul berapa yang kita nak minum shake tu, memang boleh,  tak ada masalah.

Yang pasti, kita sudah membahagikan waktu kita sebelumnya beberapa kali, seperti panduan yang telah diberikan oleh Coach Herbalife kita.


Apa jadi bila kita ambil makanan biasa di waktu  malam?


Pertama sekali jika pengambilan kalori kita untuk hari tu dah mencukupi, bila kita makan lagi, lebihan kalori ini akan jadi lemak yang menambahkan berat badan. Tapi, kalau kalori kita belum cukup dan kita masih makan waktu malam, kajian mendapati badan mudah simpan kalori ini sebagai lemak dan bukan dibakar untuk tenaga.

Badan kita memproses makanan secara berlainan bagi waktu yang berbeza. Ini kerana pemprosesan makanan bergantung kepada suhu badan, tindakbalas kimia, paras hormon, aktiviti fizikal dan penyerapan dan penghadaman makanan. Bila kita makan lewat makan, gula dalam darah lebih banyak meningkat, dan menyebabkan masalah kesihatan yang kronik.

Hubungi Coach Aziera untuk panduan pemakanan dan nutrisi bagi menurunkan berat badan dengan berkesan.

Kenapa shake Herbalife boleh diminum sebelum tidur?

Kerana shake ini sangat cepat dihadamkan ke dalam usus kita. Nutrisi dalam shake pula terus diserap ke dalam sel sebaik saja beberapa saat kita minum shake.

Kajian mendapati, minum shake protein yang rendah kalori seperti shake Herbalife sebelum tidur dapat membantu peningkatan otot, kawal selera makan waktu pagi apabila bangun tidur esoknya, naikkan metabolisme, dan juga pulihkan badan selepas melakukan senaman, serta banyak kebaikan yang lain.

Dalam satu kajian, 44 orang muda yang sihat yang minum shake protein sebaik sahaja sebelum tidur, menambahkan kekuatan dan jisim otot mereka dalam latihan intensif selama 3 bulan, berbanding mereka yang tidak minum shake sebelum tidur

Waktu tidurlah merupakan masa badan kita tidak bekerja. Pada waktu ini, badan akan menumpukan aktiviti kepada pemulihan, pembaharuan sel, memperbaiki fungsi imunisasi  serta mebaiki dan menghasilkan tisu otot yang luka atau tercedera.

Bagi mereka yang memang menghadapi masalah berat badan, kajian mendapati minum shake sebelum tidur, dapat mengawal selera apabila bangun tidur, dan mereka tidak rasa lapar di waktu pagi. Dengan bersenam 3-4 kali seminggu dapat membantu mengawal paras insulin dalam badan.

Kesimpulannya langkah menurunkan berat badan berkesan cara minum shake terbaik ialah dengan minum 1-2 jam selepas bangun dari tidur. Selain itu, minum shake di waktu malam bagi menggantikan makanan biasa selepas jam 7 malam, hingga ke sebelum tidur, juga membantu dari segi penurunan berat badan.



Coach Aziera Yazid telah berjaya turun berat sebanyak 18kg dan mengekalkannya selepas 7 tahun. Kini telah membantu ramai orang yang ingin turunkan berat badan dalam usaha mencapai berat badan dengan cara yang sihat, selamat, dan berkesan. Hubungi Coach Aziera Yazid sekarang untuk ketahui bagaimana beliau boleh membantu anda menurunkan berat badan dan mengekalkannya.

photo 
Aziera Yazid
p:017 - 9360797 | m:019 - 2208901 | e:aziera@azierayazid.com | w:http://bit.ly/azierayazid
     

Friday, July 21, 2017

Cara Kecikkan Peha Dengan Senaman Squat

6 Kelebihan Senaman Squat Sebagai Cara Kecikkan Peha

Squat ialah sejenis senaman yang menggunakan banyak otot dalam setiap pergerakan. Oleh kerana itu, senaman squat ialah salah satu cara kecikkan peha dengan berkesan. 

Bukan itu sahaja, tapi juga senaman yang bagus untuk pinggang dan perut, meliputi bahagian tengah badan. Ini berita gembira untuk kaum wanita yang selalunya ada masalah lemak terkumpul di bahagian-bahagian ini.


Pelbagai variasi squat sama ada dengan berat badan sendiri atau menggunakan pemberat, dapat kecikkan peha. Senaman ini membantu menaikkan otot badan dan membakar lemak lebih banyak.

Kelebihan squat sebagai cara kecikkan peha dan tubuh badan yang lain

Ramai yang selalu buat senaman  ‘squat’ ini tapi mungkin ramai yang tak tahu kelebihan-kelebihan kita melakukannya

  1.  Squat ialah exercise yang bagus untuk baiki postur badan. Squat akan menjadikan bahagian otot tengah badan (core)  lebih kuat, jadi kita akan berdiri lebih tegak mengikut postur yang betul Bila berdiri tegak, kita akan nampak lebih yakin dengan tubuh badan lebih langsing.
  2. Senaman squat dapat bakar banyak kalori dan naikkan jisim otot. Apabila jisim otot bertambah, lebih banyak lemak yang dibakar di bahagian peha, dan juga seluruh tubuh badan.
  3. Squat akan bina dan betukkan pinggang, kaki dan perut. . Squat akan bina oto dan bakar lemak di kawasan ini jadi bentuk badan akan jadi lebih menarik!
  4. Squat mempunyai banyak fungsi dalam kehidupan harian, jadi squat boleh dipelbagaikan semasa kita melakukan aktiviti. Contohnya bila nak kutip barang dari lantai. Untuk kaum wanita mungkin ketika mengutip pakaian untuk dibasuh, atau lain-lain/
  5. Squat boleh baiki kestabilan badan kerana squat menguatkan otot kaki kita. Bila kaki kita kuat, hubungan otot di otak lebih baik jadi kita lebih stabil dan mudah jatuh. Ini sangat berguna terutama di hari tua bagi mengelakkan kecederaan
  6. Dengan squat, perjalanan darah dalam badan akan lebih lancar. Darah yang mengalir lancar membantu organ utama dalam badan berfungsi lebih baik, dan nutrisi diserap lebih baik oleh tisu dan organ. Ini juga membantu penghadaman.
Apa yang paling penting ialah melakukan squat dengan postur yang betul.

Cara kecikkan peha dengan squat menggunakan cara yang betul ialah:-

  1. Berdiri dengan kaki dibuka jarak bahu
  2. Kemut bahagian tengah badan dengan mengekalkan bahagian belakang di kedudkan neutral, dan kepada tegak ke depan
  3. Perlahan-lahan tunduk ke bawah seolah-olah ingin duduk di atas kerusi, atau toilet bowl. Terus bengkokkan lutut dan tumit sehingga 90 darjah.
  4. Kembali ke kedudukan asala, dan ulang langkah 1

Walau bagaimanapun, senaman squat sahaja tidak mencukupi. Kita perlu lakukan 30-60 minit latihan kardio setiap hari untuk bakar lemak seluruh badan, termasuk sebagai cara kecikkan peha. Contoh latihan kardio adalah seperti berlarim hiking, kickboxing, berbasikal dan lain-lain, untuk bakar kalori dan kecikkan bahagian peha. 

Lihat video di bawah untuk panduan squat dengan cara yang betul:-


Ingat! Senaman hanya 20% usaha untuk kuruskan badan. 80% lagi ialah melalui pemakanan.

Hubungi Coach Aziera untuk panduan pemakanan dan nutrisi bagi menurunkan berat badan dengan berkesan.

Coach Aziera Yazid telah berjaya turun berat sebanyak 18kg dan mengekalkannya selepas 7 tahun. Kini telah membantu ramai orang yang ingin turunkan berat badan dalam usaha mencapai berat badan dengan cara yang sihat, selamat, dan berkesan. Hubungi Coach Aziera Yazid sekarang untuk ketahui bagaimana beliau boleh membantu anda menurunkan berat badan dan mengekalkannya.

photo 
Aziera Yazid
p:017 - 9360797 | http://bit.ly/azierayazid
     

Thursday, July 20, 2017

Herbalife Formula 3 : Perlu atau tidak untuk kurus?

Kenapa perlu ambil Herbalife Formula 3 untuk kurus?



Kali ni Coach nak cerita sikit mengenai Herbalife Formula 3 (F3) 

Biasanya orang yang baru nak mula diet Herbalife akan keliru sama ada mereka perlu ambil F3 ini atau tidak.

Ada pulak yang cuba takut-takutkan dengan kata bila ambil F3 berat akan lambat turun.


Saya turun 18kg dengan produk Herbalife. Download ebook untuk ketahui bagaimana

Mula-mula sekali, kena faham apa fungi sebenar F3 ini.
.
Herbalife Formula 3 diperbuat 100% dari protein tumbuh-tumbahan tanpa lemak haiwan. Oleh sebab itu, kalori dalam F3 ini lebih rendah berbanding dengan suplemen protein yang lain dalam pasaran. 

Satu scoop F3 mengandungi 5g protein. Cara makan Herbalife F3 ini ialah, kita boleh campurkan 1 ke 2 scoop ke dalam shake F1 untuk hasil yang lebih berkesan dan rasa shake lebih pekat.


Fungsi Herbalife F3 ialah:


  • Menahan lapar
  • Membina otot
  • Menambahkan metabolisma badan
  • Menolong mempercepatkan pengurangan berat badan
  • Membentuk badan 

Oleh kerana F3 membantu menambahkan otot, ramai yang risau berat mereka lambat turun. Tapi sebenarnya, bila otot kita meningkat lebih cepatlah pembakaran lemak, dan berat susah naik bila dah turun.

Bila kita tambahkan F3 ke dalam
shake Herbalife kita setiap hari, badan kita akan nampak lebih cepat fit dan langsing. 

Jadi Herbalife Formula 3 penting untuk kita kurus. Lagipun, bila berat badan kita turun, tiada siapa yang akan tahu. Tapi bila badan nampak lebih langsing, pasti ramai yang akan perasan dengan perubahan kita!


Hubungi Coach Aziera di nombor 017-936 0797 atau klik http://bit.ly/azierayazid

F3 sangat berguna untuk wanita berumur 30 tahun ke atas, terutama yang pernah melahirkan anak. Ini kerana kulit wanita selepas umur 30 tahun semakin mengendur akibat pengurangan otot. Oleh itu F3 sangat bagus untuk emmbantu kengekalkan keanjalan kulit. Semestinya protein memang bagus untuk kulit, rambut dan kuku kita.

Protein juga membantu mengelakkan kulit kita mengendur dan menggeleber akibat oenurunan berat badan yang banyak. Sebab tu lah bila dah kurus dengan Herbalife tiada masalah kulit menggeleber ni.

Selain itu, bagi ibu yang sedang menyusukan anak terutama secara sepenuhnya, dinasihatkan untuk mengambil F3 bersama dengan shake F1 bagi memastikan bekalan susu berterusan dan juga dari pengalaman saya sendiri, mampu memekarkatkan susu badan.

Jadi, jangan teragak-agak untuk mengambil Herbalife Formula 3 bersama dengan shake anda. Ada banyak kebaikan yang tubuh anda akan dapat daripada protein dalm F3 ini.

Ini sahaja yang saya kongsikan untuk kali ini. Jika ada sebarang soalan berkaitan F3 ini atau produk Herbalife yang lain, boleh isikan di bawah ruangan komen.

Saya juga sedang dalam proses menambah maklumat berkaitan diet dengan Herbalife di dalam blog saya ini. Jika ada sebarang topik, atau soalan yang ingin ditanyakan, saya sedia bantu terangkan untuk anda, 

"Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit."

Coach Aziera Yazid telah berjaya turun berat sebanyak 18kg dan mengekalkannya selepas 7 tahun. Kini telah membantu ramai orang yang ingin turunkan berat badan dalam usaha mencapai berat badan dengan cara yang sihat, selamat, dan berkesan. Hubungi Coach Aziera Yazid sekarang untuk ketahui bagaimana beliau boleh membantu anda menurunkan berat badan dan mengekalkannya.

photo 
     

Tuesday, July 18, 2017

Berpantang Dengan Herbalife: Dila turun 20kg

Ketahui Bagaimana Dila turun 20kg Setelah Berpantang dengan Herbalife


Dila merupakan salah seorang Coachee saya yang dah lama mengamalkan produk Herbalife untuk menurunkan berat badan, dan kemudian mengekalkannya.

Syukur kepada Allah kerana Dila telah mengandung anak ke-3. Ketika mengandung pun Dila terus amalkan shake Herbalife untuk bekalkan tenaga dan kawal pemakanan beliau.


Akhirnya setelah melahirkan, Dila tak sabar-sabar nak berkongsi dengan Coach Aziera tentang penurunan berat badan ketara ketika berpantang dengan Herbalife.



Untuk pengetahuan, Dila hanya menggunakan shake Herbalife Formula 1 semasa berpantang. Coach pun dah ajarkan untuk Dila supaya ikut menu berpantang dengan Herbalife seperti berikut:-


  • Minum shake sebagai ganti sarapan sahaja.
  • Makan tengahari dan malam seperti biasa.
  • Ambil shake sebagai snek antara waktu makan sekiranya lapar disebabkan menyusui.
  • Minum air secukupnya at least 2L untuk keperluan menyusu badan.
  • Herbalife juga merupakan produk kuruskan badan yang sesuai untuk ibu menyusu


Nota : Ibu baru bersalin perlu pastikan betul-betul sembuh dan sihat sepenuhnya sebelum memulakan Program Menurunkan Berat Badan dengan Herbalife.

Apakah produk yang sesuai untuk ibu berpantang dengan Herbalife? 

Berikut ialah produk-produk Herbalife yang boleh digunakan oleh ibu yang sedang berpantang:-


Shake Formula 1, Formula 3 Herbalife dan teh Herbalife

Shake F1 sangat bagus untuk membekalkan nutrisi kepada iu selepas bersalin. Ini dapat membantu ibu rasa lebih segar dan bertenaga. Nutrisi juga membantu ibu sembuh secara sihat. Kalori dan kandungan gula yang rendah membantu ibu menurunkan berat badan dan lemak dalam badan ketika berpantang.

Formula 3 pula sebagai protein tambahan untuk membantu membina otot, dan menegangkan kembali tubuh badan ibu selepas mengandung. Tambahan protein ini dapat memberikan rasa kenyang lebih lama terutama ibu yang sering lapar kerana menyusukan,

Untuk teamix pula, terpulang kepada ibu sama ada nak mula terus atau kemudian. TEamix emngandungi sedikit natural caffein yang boleh mengganggu keselesaan bayi, jika ibu belum pernah ambil kafein sebelumnya. Tetapi teamix tiada kesan negatif untuk bayi. Teamix sangat bagus membantu mengembalikan tenaga ibu yang hilang, terutama jika terpaksa berjaga malam.


 Aloe Herbalife iaitu aloe Concentrate merupakan antara produk terpenting ketika berpantang. Aloe ini dapat memastikan ibu kekal hidrasi ketika tidak dapat minum air dalam kuantiti yang banyak. Aloe juga bagus membuang toksin dan kekotoran dalam usus serta memudahkan pembuangan.


Fiber Herbalife merupakan produk terbaru di Malaysia. Fiber membantu kita membuang toksin dalam badan. Fiber juga memudahkan pembuangan terutama ibu yang risau sakit ketika membuang. Selain itu, Fiber Herbalife membantu mengurangkan lemak badan.

Hubungi saya untuk dapatkan maklumat lanjut mengenai kuruskan badan dengan Herbalife 

Diharapkan perkongsian ini dapat membantu ibu-ibu yang akan melahirkan anak dan ingin kurus dengan Herbalife.

"Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza"

"Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit."

Coach Aziera Yazid telah berjaya turun berat sebanyak 18kg dan mengekalkannya selepas 8 tahun. Kini telah membantu ramai orang yang ingin turunkan berat badan dalam usaha mencapai berat badan dengan cara yang sihat, selamat, dan berkesan. Hubungi Coach Aziera Yazid sekarang untuk ketahui bagaimana beliau boleh membantu anda menurunkan berat badan dan mengekalkannya.

photo 
     


Wednesday, February 8, 2017

CABARAN KURUSKAN BADAN: HILANG KAWAN

KURUSKAN BADAN DAN HILANG KAWAN?

Percaya tak, dalam proses nak kuruskan badan kita mungkin hilang kawan?


Ini adalah antara salah satu cabaran yang akan dihadapi oleh semua yang ingin turunkan berat badan.

Perkara ini perlu diambil kira bagi sesiapa yang merancang untuk turunkan berat kerana, jika ianya berlaku akan menyebabkan perubahan emosi yang tidak dijangka menyebabkan kita rasa ‘down’ dan cepat ‘give up’

Oleh itu, jika anda betul-betul ingin turunkan berat badan, anda perlu bersedia untuk menghadapi reaksi daripada orang sekeliling, termasuklah ahli keluarga dan kawan-kawan kita

Pernah tak alami, bila kita sedang diet, kawan ajak nak belanja makan?

Bila kita balik dari senaman, kawan kita hantar satu bekas mee goreng pada kita suruh kita makan. 

Bila kita cakap sedang kawal makan untuk diet, mereka mula cakap tak perlu dietlah, dah kuruslah, nanti sakitlah, kurus sangat tak cantiklah, dan macam-macam lagi.

Sedangkan, ketika itu sebenarnya kita masih lagi dalam keadaan obese!

Agak-agaknya kenapa mereka mereka kata dan buat begitu?

Sebenarnya, ada kawan kita yang risau, jika kita sudah berubah nanti, bermakna kita dah tak nak buat rutin yang biasa dengan mereka, contohnya lepak tengok wayang, keluar makan dan lain-lain lagi.

Lebih rapat dan lebih lama mereka kenal kita, lebih susah mereka nak terima perubahan yang akan berlaku dalam diri kita.

Tetapi, jika anda benar-benar ingin melakukan perubahan untuk kuruskan badan, anda perlu ingat, semua komen dan kritikan yang diberikan semuanya adalah berkaitan diri mereka dan tiada satu pun berkaitan diri anda.

Cabaran  paling besar untuk anda hadapi sebenarnya untuk kuruskan badan ialah kritikan dari diri anda sendiri, apa yang anda sendiri rasa di dalam hati.

Setiap hari kita mungkin terfikir, membazir buat semua senaman dan jaga makan, sebab nanti akan gemuk balik. Sebab itulah untuk berjaya kuruskan badan, keazaman dan tekad diri sendiri adalah paling penting.

Pakar motivasi dan psikologi merumuskan bahawa sangat penting bagi mereka yang sedang berusaha untuk turunkan berat badan, berada dalam lingkungan orang yang positif dan dalam misi yang sama dengan mereka.

Kadang-kadang kita selalu fikir untuk jaga hati kawan, atau puaskan hati dia, tetapi sebenarnya tidak semua orang kita boleh puaskan. Apa yang penting ialah diri kita sendiri.

Ingatlah, akhirnya kita sendiri yang menentukan apa yang kita inginkan dari badan kita.

Saya turun 18kg dengan produk Herbalife. Download ebook untuk ketahui bagaimana.

Macamana nak hadapi kawan yang tak mahu lihat kita kuruskan badan?


Untuk menghadapi cabaran ini, mula-mula terangkan pada mereka usaha yang sedang anda lakukan. Terangkan pada kawan anda apa yang anda rancang untuk buat dan tidak buat.

Bila dia ajak untuk buat sesuatu yang mengganggu perjalanan usaha anda, terangkan secara lembut, kenapa anda tidak boleh melakukannya. Mungkin mereka pun belum faham kenapa anda perlu buat apa yang anda perlu lakukan.

Pakar mencadangkan jika mereka mempengaruhi kita melanggar diet, kita perlu katakan, ‘Ini tidak membantu saya”.

Mereka pasti dengar dengan apa yang kita sampaikan, Cuma mungkin anda yang dapat menerimanya, dan mungkin ada juga yang tidak.

Anda harus cepat-cepat kembali kepada usaha anda, tanpa terlalu memikirkan tentang pendapat mereka.

Mungkin jika perlu,anda perlu menjauhkan diri sebentar dari mereka dan berikan sedikit ruang. Elak dari berkawan dengan orang-orang toksik, iaitu yang akan mempengaruhi kita secara tidak baik.


Hubungi saya untuk dapatkan maklumat lanjut mengenai kuruskan badan dengan Herbalife 

Anda layak berjaya!

Ingatlah, anda harus selalu berbangga dengan apa yang anda telah capai, dan elakkan dari mendengar perkara negatif dari mulut orang lain. Dalam hati mereka, mereka sebenarnya berharap yang mereka jadi hebat seperti anda, cuma mereka hadapi masalah untuk melafazkannya.

Apa yang penting ialah, anda harus spesifik dengan matlamat anda. Katakan dan tuliskan apa yang ingin anda capai dan apa anda perlu buat untuk mencapainya. Baca matlamat anda setiap hari.

Anda perlu berada di sekeliling orang yang akan buat anda jadi lebih baik, kerana orang seperti ini tidak akan menghakimi anda atau merendah-rendahkan anda. Jika tidak, anda mungkin tidak akan dapat menurunkan berat badan sampai bila-bila.

Ingatlah, anda layak untuk kuruskan badan dan anda layak untuk mendapat kawan yang inginkan semua yang terbaik untuk anda. Apa sahaja anda ingin lakukan, kawan anda perlu sentiasa menyokong anda tidak kira bagaimana kehidupan anda akan berubah nanti.

Jika anda betul-betul serius untuk kuruskan badan, anda boleh menyertai Program 21 Hari Turun Berat Badan bersama Coach Aziera. Program ini menyediakan support group supaya anda sentiasa bermotivasi dan dikelilingi oleh kawan-kawan yang turut sama untuk menurunkan berat badan seperti anda.

Selain itu, anda juga akan mendapat maklumat mengenai pemakanan, senaman dan kesihatan setiap hari untuk menjamin kejayaan anda menurunkan berat badan dan mengekalkannya.



Coach Aziera Yazid telah berjaya turun berat sebanyak 18kg dan mengekalkannya selepas 8 tahun. Kini telah membantu ramai orang yang ingin turunkan berat badan dalam usaha mencapai berat badan dengan cara yang sihat, selamat, dan berkesan. Hubungi Coach Aziera Yazid sekarang untuk ketahui bagaimana beliau boleh membantu anda menurunkan berat badan dan mengekalkannya.

photo 
     

Sunday, February 5, 2017

Terpaksa Kurus Dengan Diet Herbalife

Diet Herbalife Buat Kurus Dengan Terpaksa?

Kali ni saya nak bercerita mengenai kisah seorang klien saya dari Labuan. Dia adalah seorang ibu yang menyusukan anak secara sepenuhnya. Namanya Aini.

Aini mula mengambil shake selepas melahirkan anak,bukan niat untuk kurus, tapi hanyalah untuk menjaga kesihatan dan menurunkan sedikit berat badan je. Dia tidak pun nak kurus sangat kerana dia sangka ibu menyusu susah nak kuruskan badan.

Ramai ibu yang sedang menyusukan anak, risau mereka tak boleh nak turunkan berat. Terutama sekali yang fully breastfeed, iaitu yang susukan baby secara sepenuhnya.

Ada yang risau mereka akan cepat lapar dan dahaga kerana biasanya lepas  menyusukan anak atau mengepam susu, mereka akan makan kerana rasa sangat lapar. Mereka tertanya-tanya apakah cara menurunkan berat badan yang terbaik untuk mereka.

Jadi, jangan ingat ibu menyusu senang nak kurus. Silap-silap berat masa bersalin tu tak dapat turun!

Walaupun produk Herbalife memang terbukti dapat turunkan berat badan, ramai ibu menyusu risau diet Herbalife akan menyebabkan susu badan mereka berkurang. Mereka juga biasanya risau bila gantikan makanan dengan shake Herbalife, mereka akan rasa lapar dan tidak kenyang.



Aini tak sangka boleh kurus dengan diet Herbalife

Selepas melahirkan anak pertama dulu,  Aini pernah menggunakan produk Herbalife untuk turunkan berat dengan bantuan Coach Aziera, dan berjaya turun lebih dari 10kg



Tetapi, pada bulan Mei 2016 lalu, selepas melahirkan anak ke-3, dia rasa ingin mencuba diet Herbalife ketika pantang dan menyusukan anak ketiganya sepenuhnya. Pada masa ini beratnya sudah mencecah 76kg ketika bersalin.

Hasrat di hati Aini guna produk Herbalife hanyalah untuk dapatkan tenaga dan nutrisi secukupnya untuk rasa lebih sihat.

Lagipun, selepas melahirkan anak kedua, dia tidak menggunakan produk Herbalife, jadi berat badannya susah untuk turun.

Nak tau apa kesan diet Herbalife Aini selepas lahir anak ketiga?

Selepas sebulan melahirkan, berat Aini hanya turun kepada 67kg. Pada ketika ini dia nekad untuk menggunakan Herbalife bagi menurunkan berat badan, tambahan pula kerana dia masih menyusukan badan secara sepenuhnya.

Sehingga kini Aini terus dapat menyusukan bayinya sehingga umur 10 bulan tanpa campur susu formula.  Tanpa disangka Aini sendiri pun dapat kuruskan badan!

Dia hanya buat diet suka-suka aje, tak ada harapan pun nak kurus.Lagipun ketiga-tiga anaknya lahir secara ceaserean, memang susah nak kurus sebenarnya.

Rupa-rupanya diet Herbalife telah berjaya mengubah diri Aini. Beratnya  sudah turun kepada 56.8kg setakat ini. Katanya, angka 56kg ni dia hanya dapat sebelum kahwin dulu.

Sebenarnya Aini target nak dapat berat 60kg je. Tapi terpaksa pulak kurus lepas selesa amalkan diet sihat ni. Selepas turun 10kg , dia pun dah boleh pakai baju 4 tahun dulu.

Kalau tak percaya boleh tengok gambar Aini ni.





Macamana Aini boleh kuruskan badan tanpa disangka ni?

3  faktor utama kejayaan turun berat badan Aini adalah:-

1. Sentiasa dapatkan nasihat dari Coach tentang aturan makanan dan jenis pemakanan

2. Diet tanpa stress- Tak perlu risau berlapar ketika masih menyusukan anak

3.Makan ikut waktu - Coach akan ajarkan waktu yang sesuai untuk makan, dan pilihan makanan termasuk selepas jadual mengepam susu. Hanya perlu ikut sahaja nasihat dari Coach

Jika Aini boleh lakukan, anda dan semua ibu mesti boleh lakukan juga.

Jangan risau untuk turun berat badan jika anda seorang ibu. Dapatkan nasihat dan bantuan dari seorang Coach Bebas Herbalife yang sudah turun berat untuk membantu anda.


Disclaimer: Hasil adalah tidak tipikal. hasil adalah berbeza mengikut individu*

Hubungi Coach Aziera sekarang jika anda juga mahu kurus dengan diet Herbalife seperti Aini.

photo 
     

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...