Follow my Instagram @azierayazid for latest update

Monday, July 24, 2017

Cepat Turun Berat Badan Dengan Kalsium

Nak Cepat Turun Berat Badan? Ambil cukup kalsium!Kalsium adalah salah satu mineral penting untuk badan kita. Kalsium disimpan paling banyak dalam tulang dan gigi, dan juga bahagian badan yang lain seperti darah, otot, tisu dan lain-lain. Kalisum juga penting untuk ketegangan otot dan membantu salur darah mengembang dan menegang dengan baik.

Kalsium terlibat dengan pengeluaran enzim dan hormon dalam badan dan juga dalam hubungan antara sistem saraf. Kajian mendapati kalsium mencukupi dan mengelakkan kanser usus, dan juga mengelak masalah berkaitan usus yang dikenali sebagai Montezuma's revenge.

Kebanyakan orang dewasa didapati mengambil kalsium kurang dari yang diperlukan. Orang yang tidak ambil produk tenusu akan lebih rendah pengambilan kalsiumnya.

Berita baik untuk semua! Kajian menunjukkan mereka yang melakukan diet kawal kalori dan memastikan dengan pengambilan kalsium mencukupi setiap hari, dapat membantu cepat turun berat badan.

Kajian juga menunjukkan mereka yang cukup 3 sajian kalsium setiap hari lebih mudah mengawal berat badan dan mengelakkan kegemukan.

Saya turun 18kg dengan produk Herbalife. Download ebook untuk ketahui bagaimana.


Keperluan harian kalsium untuk dewasa ialah 1,000mg sehari dan 1,200mg untuk mereka yang berusia lebih dari 50 tahun .

Antara contoh hidangan kalsium yang boleh diambil seperti:-

  • Produk tenusu rendah lemak seperti susu skim dan yogurt (300 mg per 8 ounces)
  • Tauhu (138 mg per ½ cup)
  • Jus segar dan buah-buahan tinggi kalsium (200 to 260 mg per 8 ounces)
  • Sayuran berdaun hijau (90 to 99 mg per ½ cup dimasak)
  • Broccoli (42 mg per cup dimasak)
  • Sardin dalam tin (324 mg per 3 ounces)
  • Cheddar cheese (306 mg per 1.5 ounces)
Walau bagaimana pun, anda harus pastikan untuk periksa jumlah kalori untuk sajian kalsium yang dipilih. Ada makanan kalsium tinggi yang juga tinggi kalori. Hadkan pengambilan mingguan jika perlu.

Hubungi Coach Aziera untuk panduan pemakanan dan nutrisi bagi menurunkan berat badan dengan berkesan

Bagaimana kalsium boleh bantu cepat turun berat badan?

Kalsium akan mengikat lemak dalam usus dan menghalang badan kita daripada menyapnya.
Kalsium juga terlibat dalam mengelakkan penghasilan hormon yang menyebabkan lemak terbentuk dalam badan.

Satu kajian di Institiu Nutrisi Univeristy of Tennessee, Knoxville mendapati kalsium meningkatkan suhu badan atau dipanggil thermogenesis, yang mana meningkatkan metabolisme dan membantu badan kita membakar lemak

Banyak kajian membuktikan kaitan kalsium dengan peningkatan tenaga dalam badan dan pengurangan lemak. terdapat subjek kajian yang dapat mengurangkan saiz pinggang setelah mengamalkan diet kawal kalori dan mengambil kalsium yang mencukupi.


Calsium Plus Herbalife untuk cepat turun berat badan
Oleh kerana kebanyakan kita masih belum cukup mengambil kalsium daripada sumber makanan dan tenusu, suplemen kalsium seperti tablet Calsium Plus Herbalife sangat membantu.

Selain daripada kalsium, Tablet Calsium Plus Herbalife juga mengandungi bebarapa kandungan mineral yang dapat membantu kita cepat turun berat badan dan khasiat yang lain seperti berikut:-

Magnesium
Magnesium sukar diperolehi daripada makanan, jadi pengambilan suplemen sangat membantu. Magnesium sangat berguna untuk proses penghadaman dan mengaktifkan enzim supaya badan dapat menyerap dan menggunakan makanan yang diambil. Magnesium juga mengawal metabolisme dan juga sumber tenaga dalma badan. Oleh itu magnesium dapan membantu kita untuk membakar lebih kalori. 

Zinc
Zinc diperlukan dalam kuantiti yang sedikit setiap hari Zinc membantu pertumbuhan dan perbaiki hormon, meningkatkan imunisasi badan dan membantu penghadaman. Selain itu, zinc mengandungi anti keradangan dan juga dapat membantu dalam mengahdapi masalah kesihatan sepeti melawan kanser atau masalah jantung  


Vitamin D
Membantu badan menyerap kalsium dengan lebih baik.Vitmain D juga dapat membantu mnegkalkan kesihatan badan dan mengelakkan daripada terkena penyakut tertentu. Vitamin D membantu mengelakkan masalah tulang lembut (osteomalacia) dan masalah tulang mudah patah (osteoporosis)

Copper
Memastikan pertumbuhan badan, penggunaan iron, reaksi enzim dan juga memperbaiki kesihatan tisu badan, rambut dan mata. Copper mengelakkan penuaan cepat dan membantu pengeluaran tenaga. Ada banyak lagi kebaikan copper termasukkan mengurangkan kolestrol


Oleh itu, jika anda ingin meningkatkan lagi cepat turun berat badan, anda boleh memastikan pengambilan kalsium adalah mencukupi,

Pilih untuk dapatkan Calsium Plus, produk Herbalife yang dapat membantu anda memperolehi kalsium yang diperlukan dengan pengambilan 1 biji tablet, 3 kali sehari. Calsium Plus juga sangat istimewa kerana bukan sahaja mengandungi kalsium tanpa menambah kalori badan, tetapi juga mempunyai vitamin dan mineral lain untuk melengkapi keperluan badan anda.


Sumber : WebMD, everydayhealth.com, draxe.com

Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit.Hubungi Coach Aziera Yazid sekarang untuk mengetahui lebih lanjut mengenai produk Herbalife untuk cepat turun berat badan

photo 
Aziera Yazid
p:017 - 9360797 | m:019 - 2208901 | e:aziera@azierayazid.com | w:http://bit.ly/azierayazid
     


No comments:

Post a Comment

Penafian Tuntutan Ahli Bebas Herbalife

Disertakan Jenis-jenis Penafian Tuntutan dalam semua post blog Coach Bebas Herbalife Aziera Yazid:-

1. Kesemua Gambar Testimoni Atau Keberkesanan Produk:

"Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza"

2. Kesemua Gambar Gaya Hidup Atau Pendapatan:

"Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata."

3. Kesemua Imej-Imej Produk Herbalife:

"Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit."

Coach Herbalife

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...