Follow my Instagram @azierayazid for latest update

Saturday, May 9, 2015

Mengapa Ucapan Untuk Hari Ibu Paling Penting?

Selamat Hari Ibu: Sudahkah Anda Berikan Ucapan Untuk Hari Ibu Tahun Ini?


Walaupun terdapat percanggahan pendapat mengenai Sambutan Hari Ibu, ini bukanlah satu penghalang kepada kita untuk menghargai ibu kita. Dalam Islam sendiri menyuruh kita menghormati dan memuliakan kedua-dua ibu bapa kita. 

Dan Tuhanmu telah perintahkan, supaya engkau tidak menyembah melainkan kepadaNya semata-mata, dan hendaklah engkau berbuat baik kepada ibu bapa. Jika salah seorang dari keduanya, atau kedua-duanya sekali, sampai kepada umur tua dalam jagaan dan peliharaanmu, maka janganlah engkau berkata kepada mereka (sebarang perkataan kasar) sekalipun perkataan “Ha”, dan janganlah engkau menengking menyergah mereka, tetapi katakanlah kepada mereka perkataan yang mulia (yang bersopan santun).  (Surah al-Isra’, ayat 23)

Jadi, pada pendapat saya, tidak salahlah jika kita mengambil peluang memberikan ucapan untuk hari ibu yang paling istimewa kepada ibu kita yang disayangi.

Tujuan Hari Ibu diadakan ialah untuk memberi peluang kepada semua anak untuk menghargai seorang ibu, iaitu insan istimewa yang telah melaksanakan segala-galanya untuk kita, lebih daripada orang lain dalam dunia ini.  Kebanyakan orang mengambil kesempatan ucapan untuk hari Ibu ini untuk menghargai ibu mereka dan berterima kasih atas segala kasih sayang dan sokongan yang telah dicurahkan selama ini.

Walau bagaimanapun ucapan untuk hari ibu bukanlah pada hari tersebut sahaja. Kita sepatutnya menghargai dan memberi perhatian kepada ibu bapa kita setiap masa. Tanpa mereka, siapalah kita di dunia ini.

“Dan Kami perintahkan kepada manusia (supaya berbuat baik) kepada kedua orang tuanya, ibunya telah mengandungkannya dengan keadaan lemah yang bertambah-tambah, dan menyusukannya selama dua tahun, bersyukurlah kepadaKu dan kepada kedua orang tuamu, hanya kepada Aku kembalimu.” (Surah Lukman, ayat 14)
Jadi, jika anda masih mempunyai seorang ibu, jangan bertangguh lagi untuk menyampaikan ucapan untuk hari ibu yang teristimewa supaya dia gembira dan rasa dihargai.

Apabila menjadi seorang ibu, barulah saya lebih menghargai ibu saya. Saya lebih faham bahawa naluri seorang ibu sememangnya melakukan sedaya upaya bagi memastikan anak-anak mendapat sepenuh perhatian dan kasih sayang yang sepatutnya. 

Dengan tanggungjawab berat yang perlu dilaksanakan oleh seorang ibu, pemakanan sangatlah penting supaya kekal bertenaga dalam melaksanakan tugas sebagai seorang ibu. Oleh itu, seorang ibu perlu pilih jenis sarapan sihat setiap hari. 

Seorang ibu juga mungkin terlalu sibuk hingga lupa atau tiada masa untuk menguruskan diri sendiri dan menjaga kecantikan. Herbalife menyediakan rangkaian  produk yang paling sesuai bagi seorang ibu. Selain daripada menyediakan makanan kesihatan yang boleh menambah tenaga dan membantu ibu menguruskan berat badan, ibu juga boleh mendapat kulit cantik dengan Herbalife. Produk Herbalife SKIN yang bebas paraben dan bebas sulfate, diuji oleh pakar dermatologi, boleh memperbaiki kulit muka seorang wanita kelihatan lebih cantik dan berseri dalam masa 7 hari. 

Jadi jika anda seorang anak yang masih mempunyai seorang ibu, jangan bertangguh lagi untuk memberikan ucapan untuk Hari Ibu kepadanya. Anda juga boleh menghargainya dengan menghadiahkan  produk Herbalife yang sesuai untuk membantunya lebih cantik dan bertenaga.

Jika anda seorang ibu pula, jangan bertangguh lagi untuk menguruskan diri anda sendiri dalam menggalas tanggungjawab seharian. Pastikan anda sentiasa rasa bertenaga dan nampak cantik dan segar. Produk Herbalife mungkin boleh membantu anda. Anda boleh mendapatkan analisa kesihatan secara percuma di sini. 

Aziera Yazid merupakan seorang Coach Herbalife yang telah turun 18kg dengan produk Herbalife dan kini membantu ramai orang untuk menguruskan berat badan dan lebih cantik dan bertenaga dengan nutrisi Herbalife.

 
Aziera Yazid
p:017 - 9360797 | m:019 - 2208901 | e:aziera@azierayazid.com | w:http://azierayazid.com


No comments:

Post a Comment

Penafian Tuntutan Ahli Bebas Herbalife

Disertakan Jenis-jenis Penafian Tuntutan dalam semua post blog Coach Bebas Herbalife Aziera Yazid:-

1. Kesemua Gambar Testimoni Atau Keberkesanan Produk:

"Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza"

2. Kesemua Gambar Gaya Hidup Atau Pendapatan:

"Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata."

3. Kesemua Imej-Imej Produk Herbalife:

"Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit."

Coach Herbalife

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...