Tuesday, April 28, 2009

Cupcakes: Calories in Disguise

Aku copy title dan image dari seriouseats website .



Actually tadi masa lunch kena balik rumah kejap. Sempatlah terpandang cerita The Biggest Loser. Ada sikit pasal cupcakes. Trainers dalam cerita tu sanggup tak sentuh cupcake semata-mata nak tunjukkan pada trainees dia bahawa eating cupcake is not a good habit.

Tiba-tiba aku pun teringatlah memang cupcakes is a new popular item kat Malaysia sekarang ni. Kalau kat US the trend memang dah meningkat, sebab diorang kan memang suka makan benda2 manis ni. According to TBL tadi, cupcakes contributes about 90billion calories in the US right now.

Ada seorang "The Diet Detective," ,Charles Stuart Platkin, found out:-

One cupcake from Crumbs in New York City is the equivalent of three slices of pizza in terms of calories and fat. Now experiencing cupcake eater's remorse and wishing I could un-eat a few cupcakes.
As aku search for calories in cupcakes, aku jumpa ni
Bukan nak menghalang atau atop people from eating cupckaes, tapi macam aku selalu cakap, semuanya kena ada moderation. Walaupun cupcakes mungkin ada banyak calories disebabkan topping dan frosties nya, dgn sprinkles lagi, muffin boleh jadi substitute yang lebih baik.

Fit Tip: If you’re among those who like the cake part of the cupcake and can forgo the frosting, you can save up to 140 calories.
Ingatlah, just because it's becoming a trend, doesn't mean it is good for you. Kena beringat dengan jenis makanan yang kita ambil. Sekali-sekala tak apa, but kalau boleh makan isinya saje ye, dan tinggalkan segala perhiasan yang menarik di atasnya tu (^_^)

1 comment:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete

Penafian Tuntutan Ahli Bebas Herbalife

Disertakan Jenis-jenis Penafian Tuntutan dalam semua post blog Coach Bebas Herbalife Aziera Yazid:-

1. Kesemua Gambar Testimoni Atau Keberkesanan Produk:

"Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza"

2. Kesemua Gambar Gaya Hidup Atau Pendapatan:

"Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata."

3. Kesemua Imej-Imej Produk Herbalife:

"Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit."

Coach Herbalife

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...