Follow my Instagram @azierayazid for latest update

Sunday, January 4, 2015

Cara Menurunkan Berat Badan Dengan Menggunakan Shake Pengganti Makanan

Kenapa Pilih Shake Pengganti Makanan Sebagai Cara Menurunkan Berat Badan?Ada pelbagai cara menurunkan berat badan, antaranya termasuklah dengan menjaga pemakanan dan mengawal kalori. Walau bagaimanapun, tidak ramai orang yang berjaya melakukannya. 

Ada sesetengah orang mendapati, dengan mengira kalori setiap makanan yang diambil adalah sesuatu yang sukar dilaksanakan.  Ini menyebabkan berat mereka susah turun bila kalori yang diambil tidak dapat dikurangkan seperti yang sepatutnya.

Saya sendiri pernah cuba pelbagai cara menurunkan berat badan. Akhirnya saya berjaya turun 18kg dengan menggunakan shake pengganti makanan. Mungkin anda juga boleh menurunkan berat dengan cara ini. Klik untuk download ebook dan ketahui bagaimana saya melakukannya.

Sebagai permulaan, shake pengganti makanan boleh dijadikan sebagai sebagai satu pilihan untuk makanan sihat.  Lagipun, bagi mereka yang selalu skip waktu makan terutamanya sarapan pagi, dengan hanya minum shake pengganti makanan pada waktu sarapan dapat membantu mengawal berat badan dalam jangkamasa panjang.

Menggantikan waktu makan biasa dengan shake pengganti makanan juga merupakan satu ‘jump-start effort’ iaitu permulaan mudah untuk turunkan berat kerana pengganti makanan ini mempunyai kalori yang rendah. Ini merupakan pilihan terbaik bagi mereka yang sibuk dan tiada masa atau sukar untuk mendapatkan pilihan makanan seimbang. Ia juga menyenangkan bagi mereka yang malas untuk fikir apa yang boleh atau tidak boleh dimakan untuk menurunkan berat badan.


Shake Herbalife merupakan satu pilihan pengganti makanan yang tinggi nutrisi dan rendah kalori. Menu bagi cara menurunkan berat badan dengan Herbalife ialah dengan menggantikan 2 kali waktu makan dengan shake rendah kalori pelbagai pilihan perisa. Untuk sekali waktu makan, anda boleh mengambil makanan biasa yang sihat dan seimbang. Ini merupakan cara menurunkan berat badan yang memudahkan kerana dengan menggantikan makanan biasa dengan shake,  jumlah kalori yang diambil untuk hari tersebut adalah kurang daripada kalori yang dibakar.

Ketahui kelebihan Herbalife sebagai shake pengganti makanan yang sesuai untuk menurunkan berat badan.

Shake pengganti makanan bukanlah penyelesaian sepenuhnya untuk masalah berat badan. Tetapi dengan menggunakannya sebagai langkah permulaan untuk cara menurunkan berat badan, atau untuk penggunaan secara konsisten bagi mengawal berat badan, akan membantu anda mengawal nafsu daripada pilihan makanan lain di luar. Lagipun, bukan sahaja penyediaannya sangat mudah, ia juga merupakan pilihan yang lebih baik daripada kebanyakan pilihan lain yang ada di luar.

Selain daripada mengambil shake pengganti makanan untuk turun berat dan sihat,  senaman akan membantu mengawal berat badan dan memberikan kesihatan yang baik kepada jantung kita.

Jom mulakan usaha menurunkan berat badan anda dengan shake pengganti makanan Herbalife sekarang! Dapatkan analisa kesihatan bagi mengetahui bagaimana anda boleh memulakan langkah menurunkan berat badan anda.

photo 
     


No comments:

Post a Comment

Penafian Tuntutan Ahli Bebas Herbalife

Disertakan Jenis-jenis Penafian Tuntutan dalam semua post blog Coach Bebas Herbalife Aziera Yazid:-

1. Kesemua Gambar Testimoni Atau Keberkesanan Produk:

"Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza"

2. Kesemua Gambar Gaya Hidup Atau Pendapatan:

"Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata."

3. Kesemua Imej-Imej Produk Herbalife:

"Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit."

Coach Herbalife

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...