Coach Herbalife

Monday, August 9, 2010

Family Day

Pada 7 Ogos baru-baru ni, aku pergi bercuti di Suria Beach Resort, Cherating sempena sambutan Hari Keluarga untuk staf kolej ni. Memang seronok betul, especially bila team sendiri menang jadi Juara Keseluruhan.



Apa yang bestnya untuk acara-acara seperti ini ialah dapat mengeratkan lagi hubungan antara staf. Staf kolej ni pun dah ramai, bertambah berganda-ganda dari 1997 sejak ditubuhkan sampai sekarang ni dah ada kira-kira 400 orang staf.

So, peluang macam nilah baru kita dapat kenal dan bemesra dengan staf dari department lain, especially yang baru-baru, kan?

Selain daripada tu juga, kita dapat kenal dengan ahli keluarga staf lain. Seronok dengar perkembangan dan cerita mengenai keluarga orang lain. Yelah, bak kata orang, lebih ramai kita jumpa orang, lebih banyak pengalaman yang boleh dikongsikan.

Tapi yang bestnya bila jumpa ahli keluarga staf yang kenal dengan kita, diorang akan tanya, "Berapa banyak dah turun?" Yang tahu aku amik Herbalife pun akan cakap, "Masih ambil Herbalife lagi ke?"

Even ada sorang wife staff pun pernah amik Herbalife dan dia memang nampak betul2 kurus skrg. Seronok tengok perubahan positif orang lain. Agaknya macam tu jugaklah perasaan orang lain bila nampak kita lebih kurus dan ceria.

Even on the way balik dari Cherating, kami sekeluarga singgah di gerai keropok kat Kemaman. Pekerja kat gerai tu

pun duk cakap kat suamiku, "Wife abang ni nampak masih muda dan cantik lagi." Hahahaha ni mesti kes bodek suruh beli keropok banyak-banyak ni.

Anyway, the trip was fun. We had a great time. Sesekali bawak keluarga bercuti memang best. Walaupun terbakar kena sunburn. Nampaknya kena bubuh Aloe Vera Gel ni, biar cepat baik.

Tak sabar pulak nak sambut Ramadan lagi 2 hari je lagi. Selamat berpuasa to all.

p/s: Kepada ahli yang masih belum mendapat menu berpuasa dengan Herbalife, boleh email dan saya akan hantarkan.

1 comment:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...