Coach Herbalife

Thursday, July 29, 2010

Misi Diet sebelum puasa


Since ramai kawan-kawan sepejabat ni yang dah start pulun nak diet before start puasa lagi, so aku pun ambil peluang untuk kembali kepada 2 kali shake sehari. Kami masing-masing memang susah nak kawal makan bila balik rumah. Almaklumlah kat rumah kena memasak untuk suami dan anak-anak, memang payah nak control daripada tabit merasa dan mencuba makanan. Solution yang paling bagus ialah untuk diet di pejabat.

This week memang aku dan kawan-kawan lain memang dah tak keluar makan. Aku dah start semula shake untuk breakfast, dan lunch pun dengan shake. Waktu lunch break memang kami masing-masing duduk dalam opis jelah. Masa untuk borak-borak masa lunch pun dah tak de dah. Cuma jumpa sekali sekala je bila kebetulan.

Lagipun, kalau kita diet, memang tidak digalakkan kita ikut2 sekali orang nak pergi makan ke, walaupun dengan harapan dan niat kita tak akan makan sekali. Nanti, in the end memang mudah kita terjerumus dalam perangkap 'tipu diet'. walaupun kawan-kawan tak paksa, kita sendiri yang akan merelakan diri kita untuk makan.

Kelebihan shake waktu breakfast dan shake waktu lunch adalah sama macam kita berpuasa. Nak balik rumah nanti mulalah fikir nak masak apa untuk dinner. Memang tak sabar nak makan waktu dinner tu nanti. Macam-macam dalam kepala.

Sebab inilah kelebihan
Herbalife. Memang semudah 3-2-1.
3 - Makan 3 kali sehari
2 - Shake 2 kali
1 - Makan normal meal sekali sehari
Dengan formula ni sahaja kita akan berjaya turunkan berat badan.

Masa normal meal tu kita boleh makan apa sahaja, asalkan tidak memudaratkan. Tapi kalau nak result yang cepat, kita kenalah control apa yang kita ambil waktu makan tu.Walaupun kita makan nasi dengan lauk yang biasa, jumlah kalori sehari yang kita ambil masih di dalam jumlah yang tidak melebihi pengambilan kalori seharian. Inilah konsep yang digunakan oleh
Herbalife.

Tak payah susah-susah nak tahu berapa bilangan kalori setiap jenis makanan. Tak ada pantang dan tak ada apa-apa makanan yang tak boleh makan. Memang simple kalau nak turunkan berat badan dengan
Herbalife ni.

Kalau nak tahu lebih lanjut tentang cara bagaimana untuk turun berat badan dengan efektif menggunakan produk Herbalife boleh
email saya.

1 comment:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...