Sunday, September 19, 2010

Kembali ke pangkal jalan

Salam Syawal untuk semua.

Rasanya kebanyakan kita dah kembali ke rumah masing-masing untuk meneruskan kehidupan dengan kerja dan kembali menjalani hari-hari biasa selepas bercuti panjang sempena Hari Raya Aidilfitri yang lepas.

Macamana pulak agaknya dengan diri kita? Adakah jumlah berat yang hilang masa sebulan berpuasa dah datang balik selepas 2 minggu Raya? Hmmm...bahaya betulkan hari cuti ni?

Dengan ini saya menyeru diri sendiri dan kawan-kawan semula untuk balik ke pangkal jalan dengan mengawal balik pemakanan kita, supaya berat tidak terus naik. Pada yang selalu workout sebelum Ramadhan boleh start aktiviti workout semula.

Maybe hari ni merupakan hari yang paling baik untuk start buat food journal iaitu tulis balik apa yang kita makan setiap hari dalam buku nota. Sekurang-kurangnya dapat membantu kita untuk keep track berapa banyak kuih raya yang manis-manis tu kita dah kunyah hari ni!

Kepada yang masih gunakan Herbalife untuk turunkan berat badan, boleh mulakan kembali rutin pengambilan Shake 2 kali sehari. Pada yang baru rasa-rasa nak turunkan balik berat badan yang payah nak diturunkan tu, boleh cuba shake Herbalife untuk hasil yang efektif. Sekurang-kurangnya, kalau kita nak makan lebih sikit masa open house pada hari minggu nanti, tak adalah rasa bersalah sangat kan?

Sambil-sambil tu boleh ambil peluang untuk puasa 6 di bulan Syawal ni :D

Selamat bersahur!

No comments:

Post a Comment

Penafian Tuntutan Ahli Bebas Herbalife

Disertakan Jenis-jenis Penafian Tuntutan dalam semua post blog Coach Bebas Herbalife Aziera Yazid:-

1. Kesemua Gambar Testimoni Atau Keberkesanan Produk:

"Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza"

2. Kesemua Gambar Gaya Hidup Atau Pendapatan:

"Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata."

3. Kesemua Imej-Imej Produk Herbalife:

"Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit."

Coach Herbalife

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...