Friday, April 16, 2010

Lose weight tips from Hollywood



Semalam sempat tertengok cerita mengenai artis-artis Hollywood yang berjaya turunkan berat badan dan dapatkan bentuk badan yang menarik semula. Walaupun kita tak boleh samakan situasi kita dengan mereka semua yang sememangnya banyak duit dan boleh dapat apa jua yang diorang nak, at least beberapa tips yg dapat dari situ memang boleh membantu.

Menurut salah seorang personal trainer drpd kalangan artis tu, untuk dapatkan bentuk badan yang menarik, tidak boleh dengan senaman yang target pada specific parts of the body. Maknanya kalau kita nak kempiskan perut macam Britney Spears kita buat crunches 1000 kali pun tanpa excersize lain agak susah nak dapat, atau mungkin tak dapat kot. Apa yang penting ialah kita kena include senaman jenis kardio, dan juga diet yang betul.

Diet yang paling banyak diamalkan oleh artis Hollywood ialah dengan mengurangkan karbohidrat dan mengurangkan lemak. Protein sangat ditekankan untuk membentuk badan dengan cantik. Oleh itu, dengan menambahkan Formula 3 Herbalife, dalam diet dan shake, memang sangat membantu untuk mendapat tubuh badan yang cantik.

Selain daripada itu, cara yang terbaik untuk merasai kesan penurunan badan bukan melalui pita pengukur atau penimbang berat, tetapi dengan menggunakan baju lama kita seeloknya yang bersaiz kecil, dan mencubanya selalu. Dengan cara ini, bila berat badan kita kita menjadi semakin kurang dan ukuran inci iaitu lemak pada badan pun berkurangan, kita akan dapat merasa baju itu semakin lama menjadi semakin muat, atau semakin longgar. Ini akan lebih meningkatkan motivasi kita untuk meneruskan usaha mendapat berat badan ideal.

Walaupun artis-artis Hollywood ini mampu mengupah personal trainer untuk excersize dan diet mereka, janganlah rasa itu salah satu faktor untuk berjaya. Sekiranya ada yang berminat mendapatkan berat bdan ideal dengan Herbalife, saya sedia memberi panduan dan nasihat sepanjang masa sehingga anda mendapat berat badan yang diinginkan.

Boleh hubungi saya untuk maklumat lanjut mengenai diet dengan Herbalife.

No comments:

Post a Comment

Penafian Tuntutan Ahli Bebas Herbalife

Disertakan Jenis-jenis Penafian Tuntutan dalam semua post blog Coach Bebas Herbalife Aziera Yazid:-

1. Kesemua Gambar Testimoni Atau Keberkesanan Produk:

"Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza"

2. Kesemua Gambar Gaya Hidup Atau Pendapatan:

"Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata."

3. Kesemua Imej-Imej Produk Herbalife:

"Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit."

Coach Herbalife

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...