Follow my Instagram @azierayazid for latest update

Friday, December 20, 2013

Teh hijau untuk diet

Teh hijau untuk diet


Teh merupakan minuman yang diambil sejak dahulu lagi. Teh merupakan minuman yang paling kerap diminum di dunia, selepas air. Ada banyak jenis teh tetapi saya hanya akan bercerita mengenai teh hijau dan bagaimana penggunaan teh hijau untuk diet.

Teh hijau dihasilkan daripada tumbuhan yang dipanggil Camellia sinensis, yang telah melalui proses yang paling minimum berbanding dengan jenis teh yang lain. Ini menyebabkan teh hijau mengandungi antioksidan paling tinggi dan poly-phenols, yang memberikan banyak kelebihan kepada teh hijau. Salah satu penggunaan teh hijau untuk diet ialah dapat membantu dalam menurunkan berat badan.

Polyphenol dalam teh hijau membantu menaikkan metabolisme yang mempercepatkan proses pembakaran lemak. Selain daripada itu juga, teh hijau sangat berguna dalam kesihatan. Teh hijau juga sangat sesuai digunakan sebagai agen anti-kanser kerana mempunyai anti oksida yang tinggi. Anda boleh merujuk kepada jurnal perubatan yang lebih lengkap untuk mengetahui bagaimana teh hijau dapat bertindak dalam memperbaiki kesihatan.*

*Sila rujuk dengan pakar kesihatan jika anda mempunyai sebarang masalah kesihatan sebelum memulakan sebarang program menurunkan berat badan.


Teamix Herbalife : Teh hijau untuk diet


Teamix Herbalife mempunyai kalori yang sangat rendah, sangat sesuai untuk menggantikan minuman berkafein, jika anda seorang peminum tegar kopi. Anda juga boleh menggantikan minuman bergas dan minuman yang manis yang lain dengan teamix Herbalife yang lazat dan sangat mudah dibancuh. Teamix Herbalife mempunyai 2 perisa yang sedap iaitu perisa Lemon & Hibiscus atau perisa Peach. Teh Herbalife ini boleh diminum sejuk atau panas.

Teh hijau memang bersifat deuratik kerana toksin di dalam badan akan dikeluarkan melalui air kencing. Jadi, jangan mengeluh jika anda terpaksa kerap ke tandas untuk kencing kerana ini adalah proses pembuangan toksin dari dalam badan. Cuma kurangkan pengambilan teamix jika anda dalam perjalanan jauh atau mempunyai akses terhad untuk ke tandas. Anda boleh minum semula pada waktu yang lebih sesuai.

Sebagai seorang wanita yang sibuk, saya memang suka minum teamix Herbalife. Bukan sahaja untuk mengawal berat badan dan mengelakkan saya daripada minum air manis yang lain, tetapi juga untuk mengekalkan tenaga kepada saya dalam menguruskan anak-anak, rumahtangga dan bisnes sepenuh masa yang saya lakukan. Teamix Herbalife banyak membantu saya dalam menurunkan berat badan selepas bersalin, dan juga selamat diminum ketika saya mengandung, berpantang dan kini menyusukan anak secara sepenuhnya.*

*Sila rujuk dengan Pakar Sakit Puan terlebih dahulu jika anda ingin menggunakan produk Herbalife ketika mengandung dan menyusukan anak

Download ebook saya untuk ketahui bagaimana saya turun 18kg dengan produk Herbalife


Berapa banyak ada perlu minum teh hijau untuk diet?

Kuantiti teh hijau Herbalife yang anda boleh minum tidak terhad. tetapi jika anda mempunyai alahan kepada caffein, anda perlu kurangkan pengambilan teh hijau. Walau bagaimana pun, caffein yang terdapat dalam teh hijau sangatlah rendah berbanding kopi.

Jumlah kuantiti yang anda boleh minum adalah terpulang kepada selera dan pilihan masing-masing. Teamix Herbalife juga dikira termasuk sebagai jumlah air kosong yang diminum dalam satu hari. Tetapi bagi saya, saya suka lebihkan pengambilan air kosong melebihi daripada teamix Herbalife.Anda boleh memilih untuk minum air kosong kira-kira 3-4 liter sehari dan teamix Herbalife sebanyak 1-2 Liter sehari.

Teh hijau untuk diet: Boleh kurus dengan minum teh Herbalife sahaja?


Ramai yang beranggapan dengan mengambil Teamix Herbalife semata-mata, seseorang itu boleh turunkan berat badan dengan Herbalife. Ini adalah tidak benar. Tanpa pengambilan makanan yang sihat dan seimbang, dengan kalori yang rendah, atau tanpa melakukan aktiviti yang membakar kalori, seseorang itu tidak akan turun berat badan. Jadi, jangan beranggapan bahawa anda boleh kurus dengan Herbalife semata-mata dengan mengambil teamix sahaja.

Kaedah paling berkesan untuk turunkan berat badan ialah dengan menggantikan hidangan makanan yang biasa kita ambil, dengan shake Herbalife yang penuh nutrisi,  dan rendah kalori.


Bagaimana nak dapatkan teh hijau untuk diet?


Jika anda ingin merasai kelebihan teamix Herbalife, anda boleh hubungi saya untuk mendapatkan produk ini. Anda boleh minum teh Herbalife sebagai satu pilihan minuman yang sihat sepanjang hari dalam mengawal berat badan.

Tetapi jika anda ingin turunkan berat badan, dan ingin ketahui cara paling berkesan menggunakan produk Herbalife, hubungi saya sekarang untuk mengikuti program turunkan berat badan dengan Herbalife. Saya boleh sediakan analisa kesihatan ringkas dan cadangkan produk yang betul-betul sesuai untuk anda turunkan berat badan.

Hubungi saya sekarang bagi mendapatkan teh hijau untuk diet ini!

WHATSAPP 017 936 0797 || WECHAT aziera_yazid

No comments:

Post a Comment

Penafian Tuntutan Ahli Bebas Herbalife

Disertakan Jenis-jenis Penafian Tuntutan dalam semua post blog Coach Bebas Herbalife Aziera Yazid:-

1. Kesemua Gambar Testimoni Atau Keberkesanan Produk:

"Keputusan Adalah Tidak Tipikal. Hasil Individu Mungkin Berbeza-Beza"

2. Kesemua Gambar Gaya Hidup Atau Pendapatan:

"Pendapatan Tertakluk Kepada Individu Digambarkan Dan Bukan Purata."

3. Kesemua Imej-Imej Produk Herbalife:

"Produk-Produk Ini Tidak Bertujuan Untuk Mendiagnos, Merawat, mencegah Atau Mengubat Mana-Mana Penyakit."

Coach Herbalife

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...